312دربارۀ ما 

وب‌سایت «مشق نو» با گرایش اصلاح‌طلبانه و رویکردی تحلیلی فعالیت خود را از آذرماه ۱۳۹۷ آغاز کرده است. شورای سیاست‌گذاری و نویسندگان «مشق نو» تلاش دارند، در یادداشت‌ها، مقالات و گفت‌و‌گوهای خود، نگاهی نظری با جنبه‌های آموزشی را مدنظر قرار دهند.

«مشق نو» قائل به رویکردی تحلیلی می‌باشد و جایگاه خود را فراتر از پرداختن به مسائل روز تعریف کرده است. از این رو، اخبار و رویدادهای جاری را بر مبنای وجوه تحلیلی و نظری آن‌ها مورد بررسی قرار می‌دهد.
«مشق نو» عمده توجه خود را به سیاست داخلی ایران معطوف داشته است و سایر رویدادها را با توجه به این مقوله مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.
«مشق نو» قائل به گفت‌وگو و تبادل نظر میان تمامی دکترین و ایدئولوژی‌های موجود است. بنابراین، نویسندگان هر یک براساس دستگاه فکری-تحلیلی خود نظرات و ایده‌هایشان را منتشر خواهند کرد.

ما معتقدیم،
ایران سرزمین کثرت است. جامعه ایران در برگیرنده‌ی کثرت هویت‌های اجتماعی، اعتقادی و سیاسی و قومی است و اعضای همه گروه‌های هویتیِ سیاسی و اجتماعی، شهروندان برابرحقوق ایران محسوب می‌شوند. همه این گروه‌ها، به‌شرط پایبندی به قواعد رقابت قانونیِ سیاسی یا پیگیری مطالبات اجتماعی، بدون توسل به خشونت، حق تشکل و بیان خواسته‌هایشان را در قالب نهادهای نمایندگی جمعی، صنفی، رسانه‌ها و گروه‌های سیاسی نماینده خود دارند.
قوانین ناظر بر عرصه عمومی سیاسی ساخته انسان‌هاست و به اشکال غیر خشونت‌بار و از طریق فرایند‌های قانون‌گذاری مردم‌سالارانه قابل اصلاح و تغییر است.
خواست‌های واقعی گروه‌های اجتماعی مختلف از طریق متشکل شدن آنها در  نهادهای نمایندگی جمعی، از قبیل اتحادیه‌های صنفی و شغلی، رسانه‌های مستقل از قدرت سیاسی یا جنبش‌های اجتماعی امکان تبلور می‌یابد. نمایندگان واقعی این گروه‌های اجتماعی مختلف نیز فقط از طریق فرایندهای انتخاب دموکراتیک قابل برگزیده شدن هستند.
هیچ گفتمان واحدی به‌تنهایی قادر به نمایندگی و بازنمایی این کثرت علائق نیست. عرصه عمومی سیاسی محل تعامل، رقابت و بده‌ بستان گفتمان‌های رقیب و عرصه ظهور ائتلاف‌ها و رقابت سیاسی است.
مشروعیت نظام سیاسی وابسته به منصفانه بودن قواعد حضور و رقابتِ برابر همه نیروهای نماینده‌ی کثرت جامعه ایرانی در عرصه عمومی سیاسی و فقدان قواعد محدود‌کننده‌ی حقوق مصرح در میثاق سیاسی فعلی ما، یعنی قانون اساسی، است.
جنبش ملی شدن صنعت نفت، انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و جنبش اصلاح‌طلبی دهه‌های اخیر در ادامه انقلاب مشروطیت ایران بوده‌اند. مضامین اصلی پروژه‌ی مشروطیت تفکیک قوای سه‌گانه، حق انحصاری پارلمان در حوزه قانون‌گذاری و نظارت نمایندگان مردم بر قدرت اجرایی و نیز حل‌‌و‌فصل ستیزه‌های اجتماعی، آزادی‌خواهی، عدالت‌خواهی و پذیرش انتخابات به‌عنوان مکانیسم حضور نمایندگان کثرت علائق جامعه ایران در فرایندهای قانون‌گذاری، است. به همین معانی اصلاح‌طلب هستیم و با دو مدل حکومتی دیگر یعنی تمرکز قدرت در خاندان یا گروه‌های خاصِ متکی به‌ حقوق ویژه‌ی موروثی یا غیر آن، و انواع دیکتاتوری طبقاتی و تصرف دولت با استفاده از خشونت مخالفیم.
جملگی استراتژی‌های تغییر رژیم و همه اسباب و وسایل آن از قبیل تحریم اقتصادی، عملیات خرابکاری مخفی علیه تاسیسات زیربنایی کشور، ترور دانشمندان، جنگ روانی در مورد حمله نظامی، انزوای دیپلماتیک ایران و جنگ سایبری مردود هستند. همچنین تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده آمریکا را متوجه معیشت و بهروزی مردم ایران می‌دانیم و می‌پنداریم هدف نهایی این تحریم‌ها تضعیف قدرت ملی در ایران و تحمیل جنگ بر آن است.
لازم است حق همه جریان‌های سیاسی در مجموعه اصلاح‌طلبی و بیرون از آن را محترم بشماریم. به‌علاوه در ترویج قرائت خاص خود از تاریخ و هویت سیاسی اصلاح‌طلبی، در بازخوانی انتقادی جنبش اصلاح‌طلبی و بازنگری اصلاح‌طلبی واقعا موجود، بر عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر و صنعت‌زدایی و ضعیف شدن گروه‌های تولید کننده تاکید داریم. مهم‌ترین نقد ما بر اصلاح‌طلبی، چنانکه تاکنون بوده است، متوجه غفلت از مسأله نمایندگی اجتماعی و پیوند اندام‌وار با نیروهای اجتماعی و به‌طور مشخص تولیدکنندگان صنعتی، کارگران، معلمان‌، و سایر گروه‌های بزرگ مزد و حقوق بگیر است.
ایران بخشی از نظام اقتصادی و سیاسی منطقه خلیج فارس، آسیای میانه و قفقاز و آسیای غربی است. از این رو طرفدار روابط اقتصادی و سیاسی متعادل با تمامی کشورهای این حوزه و تنش‌زدایی با قدرت‌‌های فرامنطقه‌ای و حل و فصل همه مناقشات منطقه‌ای از طریق راه‌های سیاسی، یعنی آتش بس در جنگ‌های موجود و شروع مذاکرات صلح و تدوین میثاق‌های سیاسی مردم‌سالارانه و شکل‌گیری نظام‌های پذیرنده کثرت و تنوع اجتماعی، هستیم.
شورای سیاست‌گذاری «مشق نو»
کانال‌های ارتباطی «مشق نو»:
پست الکترونیکی: mashghenow@gmail.com
تلگرام: t.me/mashghenowofficial
توئیتر: mashghenowoff